середу, 25 червня 2014 р.

Вшанування учнями 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка


Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного Таланту. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. 9 березня 2014 року український народ відзначає 200 років від дня його нароо себе.

Напередодні цієї визначної дати Васільченко Лілія Іванівна разом з працівниками шкільної та сільської бібліотек , а також зі своїми вихованцями, учнями 5 класу, вшанували пам'ять великого Кобзаря. Духмяний хліб на рушнику, палає свічка, лунають вірші з уст учнів, твори Шевченка, покладені на музику українського композитора М.Лисенка… Здається, що в цей час ми торкаємося серцем Шевченківських творів, проймаємося їхнім духом. Слухаючи «Заповіт» Шевченка з вуст Богдана Ступки – розуміємо «Нам є чим і ким гордитися». Учні із задоволенням брали участь у літературній вікторині «Життєвий та творчий шлях Т.Г.Шевченка» та з нетерпінням чекали на смакування хліба.

Тарас Шевченко пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.

Дорогі учні! Хочеться вірити, що ви будете шанувати, читати й любити Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар