середу, 25 червня 2014 р.

Історична і фольклорна спадщина

Токмачанська земля багата талановитими людьми. Серед них Левченко Галина Дмитрівна, яка нагороджена орденом Княгині Ольги третього ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток культурно-мистецької спадщини України, високу професійну майстерність та активну участь у проведені фестивалю мистецтв України.

5 червня учні 1 класу провели зустріч з цією талановитою жінкою. Зустріч відбулася в кімнаті – вітальні при сільському будинку культури. Цікава розповідь Галини Дмитрівни про давнє минуле супроводжувалася демонстрацією експонатів, народною музикою, співом. З захопленням діти приймали участь в бесіді та рольових іграх. Дівчатка вчилися прясти, затовкувати сало до борщу, в’язати снопи ,виливали вершки в маслобойку. А хлопчаки садовили макітру в піч, збивали масло в ручній маслобойці, загрібали сіно, вибивали зерно із снопів ціпами.

В кінці зустрічі учні класу сфотографувалися з Галиною Дмитрівною біля пам’ятного знаку , на якому викарбовані слова: «Село моє рідне, моя Батьківщино, тобою, Токмачко, я завжди горжусь…», що належать засновниці народного ансамблю «Токмачаночка», у минулому вчителю української мови та літератури нашої школи – Марії Миколаївні Грицаненко.

Немає коментарів:

Дописати коментар