вівторок, 21 квітня 2015 р.

«Тиждень вшанування Генія України в стінах школи»

Вже традиційно на початку березня у нас в школі проходить тиждень вшанування памяті видатного поета Тараса Григоровича Шевченка. Саме 9 березня 1814 року в сімї кріпаків на Черкащині народився майбутній геній століть, а 10 березня 1861 року у Петербурзі перестало битися серце талановитого митця.
Тарас Шевченко з плином часу не тільки не віддаляється, а все більше наближається до нас. Чому? Тому що всі ці роки незгасним вогнем усеперемагаючого патріотизму палахкотить могутня і ніжна Шевченкова поезія. До сьогоднішнього дня вона закликає любити свій рідний край, свій народ, брататися сильному зі слабшими, бути справедливим. Чеснотам навчав Шевченко і наших батьків.
І тепер у час інформаційного вихору, на прикладі уривків із творчості Великого Кобзаря навчаємось розуму у нього і ми.
До глибини душі всіх вразило на шкільній лінійці майстерне виконання Шевченківського попурі, що було продовженням 18-годинного поетичного марафону.Так на лінійці учням школи була подарована картина-загадка, на якій  у вигляді пейзажу зображений портрет Шевченка. У бібліотеці представлені твори Т.Шевченка, література про його творчий та життєвий шлях. На дошці оголошень підготовлений інформаційний бюлетень «Віхи біографії Ганія століть» та виставка «Автопортретна галерея Т.Г.Шевченка». Учні молодших класів провели міжкласний конкурс юних читців творів Т.Г.Шевченка, а учні 2-7 класів на уроках образотворчого мистецтва продемонстрували малюнки «Шевченківські образи в уяві дітей».
На відкритому засіданні літературної студії «Надія» звучали вірші Шевченка, авторські твори юних поетів, попурі пісень, музика яких покладена на вірші народного поета. Тиждень завершився покласними годинами вшанування памяті  поета «Світова велич українського поета».

Приємна тепла атмосфера в школі, позитивні емоції вчителів та учнів від проведених заходів в черговий раз довели, що творчість Великого Кобзаря, навіть крізь сторіччя, незмінно не залишає байдужим жодного, хто доторкнувся до неї, а головне – продовжує  обєднувати навколо себе всі покоління синів і дочок українського народу.
 Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі «Тиждень вшанування Генія України в стінахшколи».

Немає коментарів:

Дописати коментар