середу, 13 січня 2016 р.

Робота шкільного інформаційного центру



      Шкільна бібліотека – це інформаційний центр для духовного збагачення дітей. Головна мета  - надання допомоги учням, педагогам у забезпеченні їх інформаційних потреб через друковані та електронні носії.
     У І семестрі 2015-2016 н.р. послугами шкільної бібліотеки було охоплено  238 учнів та 35 працівників нашої школи. Загальна кількість шкільного бібліотечного фонду становить 17792 примірника, у тому числі 5514 підручників та 12278 примірників  художньої літератури, видано підручників – 2935.
      Школою було передплачено 6  періодичних видань: «Інформаційний збірник МОН України», «Трудова слава», «Заучу. Все для роботи», «Виховна робота», «Початкове навчання та виховання», «Директор школи».
       Протягом першого семестру  в нашій школі бібліотекою були проведені такі масові заходи: вересневі зустрічі у бібліотеці ( для учнів 1-х класів), книжкові виставки: «СНІД – це проблема не лише століття», «Наша мова калинова», «Голодомор 1932-1933 рр.», «Олімпійські досягнення»,  «У світі казок», «Україна – єдина країна»,  конференція присвячена Дню бібліотек, урок-подорож «Завітай у бібліотеку», урок-гра «Відгадай загадки про книгу – Чи знаєте ви героїв улюблених книг?», урок-зустріч «У книжковому місті». Продовжено  щорічну акцію «Живи книго!». В рамках цієї акції проходили рейди-перевірки  збереження  підручників та висвітлення результатів перевірок на дошці оголошень.
        В школі продовжується конкурс «Кращий читач». I етап (з 1 жовтня по 30 березня). Завдання цього конкурсу – залучити дітей до бібліотеки, сформувати в них позитивний імідж шкільної бібліотеки; розвивати творчі здібності школярів, вчити уважно читати текст, відчувати слово, фантазувати, знаходити асоціації, емоційно сприймати художній твір, прагнути зрозуміти внутрішній світ героїв.
       «Хто володіє інформацією, той володіє світом» - це висловлювання відоме всім.
Інтернет є важливим джерело  отримання інформації в сучасних умовах. Але варто пам’ятати, що саме книга сприяє формуванню логічного, образного мислення. У процесі читання дитина уявляє той чи інший персонаж, формує власний погляд і ставлення до головних героїв і книги взагалі.
     Зробивши аналіз читацьких формулярів за перший семестр 2015-2016 н.р. кращими читачами визначено таких учнів: Адальєва Є., Шкарупіло В., Шутенко А., Калашнік Є. (3 клас), Адальєва М., Дротянко А., Суслова В., Соліонова А. (4 клас) та Крохмаль А. (6 клас).
     На 2016 рік нашою школою для педагогів була зроблена передплата на  періодичні видання комплекту «Основа», який охоплює всі навчальні предмети, виховну роботу та початкове навчання та виховання, всього 33 журнали: «Управління школою»,  «Заучу. Усе для роботи», «Початкове навчання та виховання», «Класному керівнику. Усе для роботи», «Виховна робота у школі», «Шкільному психологу. Усе для роботи», «Вивчаємо українську мову та літературу», «Вивчаємо українську мову та літературу. Позакласна робота», «Зарубіжна література у школі», «Англійська мова та література»,  «Англійська мова. Усе для репетитора», «Математика у школах України», «Інформатика у школі», «Фізика в школах України»,  «Фізика в школах України. Позакласна робота », «Хімія», «Хімія. Позакласна робота», «Хімія», «Біологія», «Біологія. Позакласна робота», «Географія», «Економікав школах України», «Історія та правознавство», «Історія та правознавство. Позакласна робота», «Мистецтво в школі (музика, образотворче мистецтво, художня культура)», «Фізичне виховання в школах України», «Трудове навчання», «Педагогічна майстерня», «Математика в школах України. Позакласна робота», «Шкільний бібліотекар», «Логопед», «Основи здоров’я»,  «Директор школи», «Безпека життєдіяльності», «Інформаційний збірник МОН України», газета «Трудова слава».

Немає коментарів:

Дописати коментар