середу, 21 лютого 2018 р.

Хто? Що? Як? Де? Коли? Чому?


Цікаво й корисно пройшла виставка дитячих та юнацьких періодичних видань, що надійшли до шкільної бібліотеки в 2018 році. Оглядова зустріч з виданнями відбулася під девізом: «Хто? Що? Як? Де? Коли? Чому?»
Так журнал «Малятко» порадував дітлахів веселими ребусами, загадками, віршами про зиму, казками, цікавими саморобками, грою-конкурсом «Цікаві імена»; доробкою матеріалів до Міжнародного дня рідної мови.
Захоплюючі пізнавальні статті пропонує  журнал «Пізнайко», який спрямований на розвиток талановитої дитини: «Талановита дитина - сильна Україна!» Так №1 пропонує в доступній формі розповіді про планету Юпітер-гігант сонячної системи; про музичні інструменти-гіганти.
Другий випуск «Пізнайка» «колючий», бо знайомить із «колючками» живої природи - кактусами, трояндами, дикобразами.
Журналу «Барвінок» - 90 років: «Шістьох я служок в себе мав, усе від них про світ я знав. І ось як я їх всіх зову: Хто? Що? Як? Де? Коли? й Чому?» Рубрики для допитливих, «Барвінкова родина – вся Україна!», велика екологічна гра «Рятівник», світ подорожей, «Секретні файли про тебе», «Веселий кіш», «Книга золотих казок», «Мудрагелія», «Твій світ», «Перехрестя веселих забав» вміщують багатющий матеріал пізнавального, розвиваючого характеру.
  Тематично побудовані випуски жуналу «Джміль» (Дітям: живопис, музика і література). Так перший номер запропонував своїм читачам мандрівку у крижані краї, другий випуск вміщує добірку цікавинок, які присвячені підкоренню часу.
Найкращим журналом для юнацтва вважають «Однокласник». Рубрики: «Ярмарок новин», «Давні звичаї », «Майдан», «Відеотека», «Майстер-клас», «Секретні матеріали», «Аніме», «Артішок», «Тест», «Ігротека» знайомлять свого читача з цікавими  особистостями, з новинами сьогодення, новинами науки, літератури, музики, дають корисні поради, розповідають про технологію збереження часу, про користь і шкоду відеоігор, вчать самоаналізу, саморозвитку.
Серйозні проблеми піднімає щотижневик «Країна». Одним рядком: «У житті доводиться обирати: або цікаву муку, або нецікаве щастя» (В.Стус); «Проблеми, як собаки:  нападають на тих, хто їх боїться» (О.Стражний); «Успіх - це завжди чиясь поразка» (Урсула Ле Гуїн); «Помилки – це привілеї активних» (І. Компрад); «Правда завжди перемагає. Сказане начебто на вітер – десь та й проросте» (М.Попович).

Журнал «Оборонний вісник» розкриває новини сучасної воєнної політики та політики безпеки України.










Немає коментарів:

Дописати коментар