вівторок, 21 квітня 2015 р.

День поезії в школі


20 квітня 2015 року Іван Левченко, поет-земляк, заслужений журналіст України, член Спілки письменників України, кандидат історичних наук, відвідав свою малу батьківщину – село Мала Токмачка, де зустрівся з учнями та вчителями нашої школи. Під час зустрічі, як кажуть, яблуку ніде було впасти, стільки бажаючих прийшло на зустріч з  поетом-земляком Іваном Васильвичем Левченком. Слід зауважити, що подібні весняні поетичні зустрічі вже стали традицію нашої школи (детальніше дивіться на сторінках новин нашого сайту "Поет-земляк", "Поет-земляк знову завітав до нас", "Творча зустріч з поетом-земляком").
    Поет з любов’ю згадав своє дитинство, своє рідне село, своїх однокласників, вчителів. Іван Васильович презентував нам свою нову книгу «За журавлями», сигнальний екземпляр якої щойно вийшов. Він прочитав свої останні найкращі твори, розповів про їх створення та пообіцяв  подарувати  шкільній бібліотеці свою нову збірку, щойно вона вийде з друку.
      Учні школи та вчителі із задоволенням слухали митця слова та задавали йому питання, оскільки вони давно знайомі з творчістю поета. Діти нагородили поета щирими оплесками, а він щедро ділився  новинами свого творчого життя. Побувати на такій зустрічі – це справжнє задоволення, бо своїми віршами Іван Васильович відкрив перед очима вікно в багатий безмежний світ природи, сіяв в юні душі зерна добра, чесності, порядності. Кожен вірш автора - роздуми про сенс життя, про призначення людини, про людські взаємини.
     По завершенню спілкування Іван Васильович мав змогу побувати на щотижневій робочій учнівській лінійці, де саме він і нагородив учасників та переможницю Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України - 2015» грамотами та дипломами.
     Ця зустріч залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання пізнання сучасної літературної спадщини. Зустріч стала і новим поштовхом у творчій діяльності шкільної літературної студії «Надія».
     Про життя та творчі досягнення Івана Васильовича Левченка ви можете дізнатись на сторінці його авторського блогу "Світлиця Івана Левченка".

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Зустріч з поетом-земляком".

Немає коментарів:

Дописати коментар