пʼятницю, 30 грудня 2016 р.

Акція «Подаруй книгу шкільній бібліотеці»

 Важко уявити сучасну людину, яка б не користувалася читанням у повсякденному житті (читання газет, журналів, програми телепередач, розкладу руху транспорту, керівництва  експлуатації будь-якого побутового приладу, кулінарних рецептів). Більшість сучасних професій передбачають читання угод, поштової кореспонденції, ділових паперів. «Кожному читачеві – його книгу, кожній книзі-її читача», - стверджував Ш.Ранганатан.
Одним з головних завдань бібліотеки є формування у користувачів «читаючого способу життя». Рада бібліотеки нашої школи ініціювала проведення акції «Подаруй книгу шкільній бібліотеці», приурочену до Міжнародного дня дарування книг, що відзначається 14 лютого.
     Запрошуємо всіх небайдужих взяти участь у цьому заході. В кожного в домашній бібліотеці, я думаю, знайдеться книга, журнал, якими ви можете поділитися з іншими, тобто подарувати шкільній бібліотеці для широкого кола глядачів. «Книга – велика річ, поки людина вміє нею користуватися» - О.Блок.
Символічно , можливо, й той факт, що стартує ця добровільна акція в День Святого Миколая, коли всі чекають на добрі подарунки, добрі враження, справжні чудеса. Добро -  усе позитивне в житті людей, що відповідає  їх інтересам, бажанням, мріям, благо, позитив; задоволення, яке хто-небудь  відчуває від певних обставин.
     Підсумки участі в акції будуть підведені після 14 лютого 2017 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар