суботу, 27 вересня 2014 р.

Нові видання у шкільній бібліотеці

Національний  Олімпійський комітет України, президентом якого є Сергій Бубка, з метою розвитку олімпійського руху в Україні, пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму та в рамках Всеукраїнських акцій НОК України «Олімпійська книга» подарув школам книги. Бібліотека   нашої школи  отримала такі видання:
«Олімпійське сузір’я України». Видання пропонує екскурс в історію досягнень українських атлетів в олімпійському русі, починаючи з 1952 року. У книзі подано довідкову інформацію про Олімпійські ігри, чемпіонів, срібних і бронзових призерів ігор Олімпіад та зимових Олімпійських ігор, спогади олімпійців та їхніх тренерів.
«ХХІІ зимові Олімпійські ігри». У навчальному  посібнику розкрито особливості підготовки і проведення ХХІІ зимових Олімпійських ігор. Посібник знайомить із символами, церемонією та організацією ігор; видами спорту, що увійшли до олімпійської програми; календарем олімпійських змагань; унікальними спортивними спорудами; історією та сьогоденням Російської Федерації та міста-курорту  Сочі.
«Зірки олімпійського спорту України». Це видання – спеціальний проект Національного олімпійського комітету України, в якому зібрані унікальні матеріали про перемоги українських олімпійців за період, коли Україна виступала на головних спортивних стартах планети окремою командою – з 1994 по 2012 роки. Тут вміщені інтерв’ю учасників змагань, які вони давали одразу після фінішу здебільшого біля самої арени чи п’єдесталу, на прес-конференції. Спортсмени розповідають, яким нелегким і довгим був їхній шлях до олімпійського п’єдесталу.
«Зірки олімпійського спорту України» - спеціальний проект Національного олімпійського комітету України. У цьому виданні зібрані унікальні матеріали про перемоги українських олімпійців за період, коли Україна виступала на головних спортивних стартах планети окремою командою – з 1994 по 2008 роки.
«Енциклопедія Олімпійського спорту» Енциклопедія пропонує здійснити екскурс у витоки зародження олімпійського руху, головні віхи його розвитку та сьогодення через систему запитань і відповідей. Книга складається з п’яти частин. Перша частина містить широкий довідковий матеріал з історії Олімпійських ігор Стародавньої Греції. У другій висвітлені питання відродження Олімпійських ігор, створення Міжнародного олімпійського комітету і роль у цьому П’ єра Кубертена. Надана характеристика діяльності восьми президентів Міжнародного олімпійського комітету. У третій частині представлено інформацію про олімпійські символи та церемонії, структуру Міжнародної олімпійської системи. Частина четверта присвячена олімпійським видам спорту, видатним спортсменам – чемпіонам Олімпійських ігор. Частина п’ята містить інформацію про участь українських спортсменів у Міжнародному олімпійському русі. Енциклопедія чудово ілюстрована, містить багато цікавих малюнків та фото.
«Ігри, що підкорили світ». У виданні використано матеріали Комісії МОК з культури та олімпійської освіти, архівів Олімпійського музею в Лозанні (Швейцарія), Паризького центру П'єра де Кубертена, Міжнародної олімпійської академії,Національного олімпійського комітету Греції.
У навчальному посібнику подано інформацію про історію Олімпійських ігор, становлення та розвиток сучасного олімпійського руху, основні принципи, значущість олімпізму для суспільства та кожної людини.
Книга знайомить з олімпійськими видами спорту та досягненнями атлетів світу й України в Олімпійських іграх. Для учнів, учителів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій та широкого загалу читачів, які цікавляться олімпійським спортом.
Видання "Спорт" серії "Енциклопедія для дітей" - перша у вітчизняній літературі спроба енциклопедичного видання, яке в живій і захоплюючій формі оповідає про спорт. Перший розділ присвячений його історії, насамперед - Олімпійським іграм. Другий охоплює більше 50 найбільш популярних видів спорту. Тут розповідається про їхню історію, правилах змагань, про турніри і чемпіонати. Наводяться біографії видатних спортсменів та тренерів. У третьому розділі йдеться про місце спорту в житті суспільства, його зв'язки з фізкультурою, наукою, медициною, політикою, бізнесом і т.д. Статті написані відомими вченими і спортивними журналістами, а деякі автори самі ще недавно виступали на спортивних аренах. Книга багато ілюстрована і містить близько тисячі малюнків і фотографій.  
В цьому навчальному році наша шкільна бібліотека одержала 30 екземплярів «Шахматного букваря». Це навчально-методичний посібник. Автори цієї книги – Володимир Ніконоров та Олег Короткевич. Цей посібник є 25- річною працею  авторів. Головна мета цього посібника – завдяки науково-обгрунтованим програмам грі в шахмати домогтися максимального розвитку у  молодших школярів інтелектуальних можливостей, створювати надійну базу для сприйняття дітьми навчального матеріалу. Автори прагнули зробити «Шахматний буквар » доступним для навчання і  той же час охопили всі аспекти цієї універсальної гри, ввібравши в себе елементи спорту, мистецтва, науки і з іншими науковими дисциплінами








Немає коментарів:

Дописати коментар