пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

Львівське свято української книги


Команда громадської організації м. Львова Форум видавців кожен рік проводить фестиваль читання  Книгоманія (вперше конкурс відбувся в 2005 році). За весь цей час в конкурсі прийняли участь майже 1 мільйон дітей. В цьому році переможцями першого ,другого та третього турів Всеукраїнського конкурсу Найкращий читач України -2015 стали Олеся Громей (Оріховська гімназія номер 1 Сузір’я ) та Катерина Остряниця (Малотокмачаньска ЗОШ  1-3 ступенів) . Нагорода за любов до книги – поїздка до Львова. У вересні вони вирушили до Львова на фестиваль дитячого читання під керівництвом провідного бібліотекаря Оріховської районної бібліотеки для дітей В.К. Дідок . Всього на свято книги до Львова завітало 58 переможців . Фестиваль проходив з 9 до 12 вересня .  Першого дня переможців чекав сюрприз : цікава театралізована ніч в бібліотеці в стилі героїв Дж. Ролінг Гаррі Поттер. Протягом цих днів юні читачі Оріхівщини  мали нагоду поспілкуватися з книголюбами з усієї України , з письменниками та іншими талановитими людьми.
     Крім того ,в перший день  відбувся майстер класс Мистецтво фотографії від В. Грабка (фото агенція LUFA ) ,розкриваючи таємниці цього давнього та чудового творіння людства .
Теплі зустрічі з письменниками проводились протягом кількох днів. В перший день – з Катериною Міхаліциною ,письменницею, перекладачкою , заступницею головного редактора Видавництво Старого Лева . Далі – знайомство з іншими письменниками , їхніми книгами ,а також видавницями, серед яких Дзвінка Матіяш , Оксана Радушинська , Наталка Малетич, Андрій Бачинський .
     Діти одержали автографи Оксани Сайко , Андрія Бачинського , Дзвінки Матіяш. Вони разом обирали кращі ідеї для рекламних компаній з залученням дітей до  читання , обговорювали тему Переконай однолітків , що читання – це  поняття , варте уваги .
Екскурсія Львів на долоні ( другий день) залишили незабутні враження від вулиць старого Львова , будинків і соборів , від відвідування державної телерадіокомпанії Львів . Кожного дня відводився час для підготовки літературно-танцювального флеш-мобу ( організатор : SIRUS Dance Academy, хореограф Софія Романів )
      На третій день у найдавнішій науковій бібліотеці Львівського національного університету ім.. І. Франка читачі отримали читацькі сертифікати . Цікавою була роповідь про історію бібліотеки . Про її роль в житті кожного сучасника.
     Потім усі направились на площу Ринок , де відбувся літературно-пригодницький квест . Перемогла команда в складі якої була наша Катя Остряниця . За перемогу кожен член команди отримав на згадку флешку та солодощі . Квест проводився за підтримкою компанії  КИЇВСТАР , і кожен учасник отримав фірмову футболку цієї компанії . Це був черговий набір позитивних емоцій. Крім того, в цей день діти відвідали Державний природознавчий музей та Національний музей ім. Шептицького .
     У суботу . останній день фестивалю ,усі знову направилися на площу Ринок . де відбувся грандіозний літературно – танцювальний флеш-моб. Після цього – підведення підсумків фестивалю ,відзначення кращих фотомитців . інтерв’ю . Читачі отримали побажання від організаторів Книгоманії залишатись такими ж щирими та захопленими ,бути вірними книзі . Заступник головного редактора Видавництва Старого Лева  написала побажання юним читачам Оріхівщини : Щоб були здорові та веселі , щоб книги стали найкращими друзями та завжди були поряд. Мрійте та досягайте того,про що мрієте .
     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі сайту КЗ "Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ступенів" "Львівське свято української книги" 

Немає коментарів:

Дописати коментар