четвер, 4 лютого 2021 р.

Новинки шкільної бібліотеки

        4 лютого 2021 року в школі проведена книжкова виставка, на якій представлені пізнавальні цікаві видання серії «Шкільна бібліотека». Пропоную оглядово ознайомитись з новими навчальними посібниками.

Антологія. Фантастика й реальність у шкільному курсі літератури.

Дане видання знайомить з  програмними творами шкільного курсу літератури для 7 класу, в яких розкриті взаємозв’язки фантастики й реальності. Ці твори покликані зробити захопливим та змістовним самостійне, позакласне читання; спонукає поміркувати над прочитаним, дати волю своїй уяві й, можливо, відтворити її картини у власному творі.

Антологія. Пригоди й подорожі в шкільному курсі літератури.

В книзі містяться твори класиків української, зарубіжної та літератур національних меншин України, які спрямовані на розвиток особистості, формування ключових, предметної (філологічної) та читацької компетентностей.

            А.І.Терещенко. Мистецтво в нашому житті: діалог традицій і новаторства.

         Ця книга допоможе детальніше познайомитися з розмаїттям світу мистецтва – від народних джерел до новітніх мистецьких явищ, пізнати секрети архітектури, дизайну, сучасних музичних напрямів.

    У посібнику О.Івасюк «Сучасна художня література» семикласникам пропонують твори авторів  української, зарубіжної та літератури національних спільнот із списку позакласного читання. За QR-кодами можна знайти посилання на відео, в якому автор більше розповість про себе та твір. Такі засоби подачі інформації роблять посібник оригінальним, інтерактивним та функціонально доцільним.

        Д.О.Секиринський. Величні собори України епохи Середньовіччя.

        З цікавих нарисів маємо можливість дізнатися про архітектурні пам’ятки Русі-України періоду середніх віків та про відомих історичних осіб, з чиїми іменами пов’язана доля середньовічних храмів. Вдало дібраний ілюстративний матеріал сприяє поглибленню знань з історії України.

        Посібник «Правління князів: походи й реформи» стане в пригоді тим, хто хоче дізнатися більше про життя та діяльність короля Данила, навчитися зіставляти різні види історичних джерел і трактування подій.

        Основи споживчих знань. Обираємо культуру здорового споживання.

    Цей посібник знайомить із цікавими фактами про виникнення споживчих рухів, про вичерпність доступних ресурсів; представляє портрет сучасного споживача; дає поняття про джерела необхідної для споживача інформації, про «шкідливу» чистоту, про критерії вибору харчових продуктів.

        О.Длугопольський, А.Вірковська. Економіка і я.

      Це видання містить теоретичні й прикладні матеріали, які розкривають сутність економічних явищ і процесів на різних рівнях економічних досліджень, узагальнюють проблемні аспекти розвитку економіки ХХІ століття.

        Н.Годована, Т.Кравець. Фізичні явища навколо нас.

        Книга у захопливій формі знайомить із фізичними явищами та законами. Пропоновані досліди обов’язково зацікавлять кожного, хто хоче пізнати світ навколо себе, дізнатись про те, як працюють закони фізики в природі.

        А.Заморока, М.Драгулян. Тварини лікують.

        Як тварини допомагають у лікуванні й реабілітації після хвороб і травм? Що корисного для медицини можуть запропонувати плоскі хробаки, павуки чи жаби? Відповіді на ці та подібні запитання містяться в цьому посібнику. Також у ньому багато цікавих досліджень-спостережень, експериментів, експедицій, що допоможуть краще зрозуміти особливості будови, поведінки та співіснування тварин у живій природі.

        Читайте, вивчайте, пізнавайте корисне, високе, добре,вічне!








Немає коментарів:

Дописати коментар