вівторок, 16 лютого 2021 р.

Тема тижня «Мої улюблені книги»

     Як підсумок проведеного тижня КНИГИ в 1 класі напередодні  14 лютого – Міжнародного дня книгодарування пройшла оглядова  екскурсія, виставка – перегляд  цікавих дитячих видань, які представлені в нашій шкільній бібліотеці. Ідею створення цього свята ще у 2012 році підказав маленький син засновниці відомого сайту дитячої книги у США Еммі Бродмур, запитавши її, чому немає особливого дня, коли люди дарують один  одному книги? В цей день у людей є можливість ще раз нагадати своїм друзям, близьким , рідним про свої почуття, висловити свої почуття, думки, бажання. А для когось – це взагалі привід зробити щось приємне, подарувати тепло, добро. Книга  - найкращий подарунок, в якому знаходиться цілий світ. 
    Тож як подарувати незабутню подорож у будь-який куточок світу? Таку заочну подорож , хоч і до Африки, можуть допомогти організувати  енциклопедії з географії: «Євразія», «Африка», «Арктика», «Антарктика» та ін. Ці книги наповнені яскравими та реалістичними фотографіями, ілюстраціями. Неймовірні історії про людей-пігмеїв «завбільшки з кулак», про диво-дерево баобаб, яке живе до 5 тисяч років, стовбур якого досягає 10 й більше метрів у діаметрі, а заввишки  воно виростає до 25 метрів. І таких пізнавальних цікавинок  безліч.
     Одного куточку замало? Бажаєте навколосвітню подорож? Гарним варіантом може стати серія «Світ навколо нас». Всесвіт приховує безліч дивовижних таємниць, із деякими з них знайомить нас «Атлас Всесвіту». Чому планети Уран та Нептун зажили слави крижаних гігантів? Яку планету називають  близнючкою Землі? Чи зможе колись людина стати на поверхню Марса, Сатурна?
    Наші знання про коней обмежуються переважно інформацією, одержаною з кінофільмів. Публікації видання фотоенциклопедії «Коні» допоможе розширити наші уявлення про цих дивовижних тварин, їхню вдачу й особливості поведінки.
    А як щодо чудес світу? Подорожі до дивовижних давніх та сучасних пам’яток архітектури, збудованих людством протягом своєї історії, що відносять  до давніх і сучасних чудес світу; багато можемо дізнатися і про існуючі чудеса нашої рідної України.
    Незабутні казкові подорожі дозволяють поринути в яскраві емоції та незабутні пригоди. Справжні  класики Г.К.Андерсен, Ш.Перро, В.Гауф, Є.Шварц, М.Носов створили улюблених героїв – Червону Шапочку, Кота в Чоботях, Попелюшку, Незнайку, Зоряного хлопчика, Сплячу красуню, Принцесу на горошині, Дюймовочку, Русалоньку та багато-багато інших.
    Хочете бути ввічливим, добрим, людяним, цікавим вихованим співрозмовником? Хочете сказати про найголовніше? Тоді подорож світом почуттів саме для вас. Відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати один одного допоможуть такі книги: «Школа ввічливості», «Школа доброти»», «Майже чарівна розмова», «Чарівний вогник».
    Презентуючи книгу, ви відчуєте себе справжнім чарівником, який дарує не просто книгу, а цілий світ, наповнений теплом, любов’ю, ніжністю та вдячністю. А це безцінно !
    І як правильно писав В.О.Сухомлинський: «Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях…Робіть так, щоб людям, які оточують вас, було добре».



                              











Немає коментарів:

Дописати коментар