пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Новинки в книжковому світі

    Знайомтесь:Галина Ткачук, також відома як Білка Ткачук, - одна з найцікавіших сучасних українських дитячих письменниць. Вона – авторка збірки неримованих віршів «Я та інші красуні…», багатьох повістей та оповідань для дітей. 
     У 2016 році Галина стала     лауреаткою  престижної премії «Дитяча книга року ВВС» за книжку «Тринадцять історій у темряві». А нещодавно спробувала себе в новій ролі і разом із командою підлітків написала науково-популярну книжку на екологічну тематику «Книжка про сміття». У цьому творі є така фраза: «Якщо говорити про наші українські проблеми з побутовими відходами, то загалом їх дві:
1              -     Сміття НА полігонах;
2              -     Сміття НЕ НА полігонах.»
      Г.Ткачук стверджує, що сміттєві полігони – «це просто величезне накопичування проблеми, до того ж із примноженням проблем у процесі накопичування: мова про отруйні гази та токсичну речовину – фільтрат, що їх виділяють маси сміття…»
      То ж залучайтесь, читаючи, до нових екологічних проектів. Хтозна, може, десь поблизу від вас  саме збирається команда, що працюватиме над дуже важливими завданнями. І , цілком імовірно, у цій команді якраз є вакантне місце!
     А ось ще одна новина від англійської письменниці Джоан Ролінг, яка обіцяє опублікувати одразу чотири нових твори про чарівника Гаррі Поттера. В них розповідатиметься про традиційний фольклор і магію, що лежить в основі Поттеріани. Нові книжки детально розкажуть про уроки школи чарів та чаклунства. Книжки матимуть назви: «Мандрівка крізь закляття та захист від темних мистецтв», «Мандрівка крізь зілля і гербалогію», «Мандрівка крізь віщування та астрономію», «Мандрівка крізь догляд за магічними істотами». Спочатку їх можна буде прочитати лише в електронному вигляді, однак згодом авторка обіцяє видати і паперову версію.

1 коментар: